Kippenkroketten van Piet

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Meer dan 90 minuten
Hapje

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet fijn en bak de reepjes aan in een kleefpan. Kruid de kip met peper en zout. Snij de ham fijn en voeg toe aan de kip. Blus de pan met water. Voeg de Piet Huysentruyt kippenbouillon toe en roer alles mooi ondereen. Stoof de uien aan in de boter en voeg dan de bloem toe. Meng alles tot een roux terwijl je de melk toevoegt. Roer alles mooi met de garde. Voor extra smaak voeg je het sap van de citroen en de fijngesneden peterselie toe.

  2. Meng in een aparte kom de room met 2 eigelen en voeg dit bij de roux. Roer opnieuw goed door. Week 10 g gelatine in water en voeg toe. Meng alles een laatste keer en stort het mengsel in een vorm die je vooraf met een beetje olie ingewreven hebt.

  3. Laat 1 nacht in de koelkast opstijven. Snijd in de gewenste vorm en paneer. Best nog 2 à 3 uur laten rusten in de koelkast. Bakken in frituurolie op 180 graden gedurende ongeveer 5 minuten.

0
Nog geen stemmen

Vleeskroketten

1. Snijd de groenten zeer fijn
2. Bak de kip en de ham
3. Gebruik een halve citroen
4. Voeg gelatine toe

SOS Piet 5

Auteur
Piet Huysentruyt
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Verne
ISBN
9789020998566