Kreeft belle-vue

Ingrediënten

  • look
  • 1 kreeft/persoon
  • groentebouillon
  • 2 uien
  • 3 wortelen
  • 4 hardgekookte eieren
  • 1 krop sla
  • 4 tomaten
  • cocktailsaus of mayonaise
  • stokbrood
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak een krachtige bouillon van alle groenten en kruid goed met de Piet Huysentruyt pepermolen, tijm, laurier, look en zout. Laat 10 minuten goed doorkoken. Leg de kreeft levend in het kokend water.

  2. Zet het vuur na 2 minuten lager en laat de kreeft 10 minuten sudderen. Snij eerst de staart in 2, haal darmkanaal, maag en koraal eruit. Breek dan de scharen.

  3. Serveer met koude groenten: sla, tomaatjes, geraspte worteltjes en een gekookt ei en stokbrood. Serveer met cocktailsaus of mayonaise waar je eventueel wat koraal onder gemengd hebt.

0
Nog geen stemmen