Kreeft à la nage

Ingrediënten

  • 2 wortels
  • 2 stengels selder
  • 1 stengel prei
  • 1 grof gesneden ui
  • 1 dl witte wijn
  • echte boter
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 levende kreeft
  • teentje look
  • ½ el groentenbouillon
  • korianderbolletjes
  • 1 dl room
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak een sterke bouillon met wortel, selder, groen van de prei, ajuin, tijm, laurier en water en kruid met peper en zout. Laat dit opkoken en kook er dan de kreeft in gedurende 5 minuten.

  2. Haal de kreeft uit de bouillon en werk de jus af: zeef 3,5 dl van de bouillon in een pannetje. Verstevig de bouillon door er in jullienne gesneden groenten aan toe te voegen: wit van de prei, wortel en selder. Voeg een lepeltje groentenbouillon toe.

  3. Werk af met korianderbolletjes, het sap van ½ citroen, 1 dl witte wijn, 1 dl room en werk op met echte boter. Snijd de kreeft middendoor en leg ze op het laatste moment terug in de bouillon, warm even op en serveer.

0
Nog geen stemmen