Merveilleux

Ingrediënten

  • 125 gr eiwitten
  • 125 gr kristalsuiker
  • 125 gr bloemsuiker
  • 1 el maïszetmeel
  • 500 ml volle room
  • 40 gr bloemsuiker
  • geraspte zwarte chocolade
  • blauwe bosbessen
Gevorderde
4 personen
Meer dan 90 minuten
Frans
Dessert

Bereiding

  1. Doe de kristalsuiker bij de eiwitten en klop stijf met een mixer. Meng 125 gr bloemsuiker met maïszetmeel en doe dit bij de eiwitten. Mix nog even stevig mee door. Doe dit in een spuitzak met een ronde teut.

  2. Spuit kleine rondjes op een bakplaat met bakpapier. Zet in een voorverwarmde oven van 120°c en steek een houten pollepel tussen de ovendeur. Laat 1,5 à 2u bakken en laat ze dan afkoelen op het aanrecht.

  3. Giet de room in een kom, voeg 40 gr bloemsuiker toe en klop op. Smeer de slagroom op een meringue koekje en sluit met een ander koekje. Smeer rondom rond dicht met slagroom.

  4. Draai dit door de geraspte chocoladeschilfers. Versier bovenaan met blauwe bosbessen.

0
Nog geen stemmen

Merveilleux

1. Klop de eiwitten langer op
2. Gebruik ook bloemsuiker
3. Bak langer af met een houten lepel tussen de ovendeur
4. Klop de room ijskoud op