Mosterdsoep

Ingrediënten

  • 25 cl lightroom
  • groentenbouillon
  • suiker
  • 1 klontje bakboter
  • 2 stronken witloof
  • 1 stuk knolselder
  • 1 wit van prei
  • 1 sjalot
  • gewone mosterd
  • graanmosterd
  • 1 l water
  • gerookte zalm
  • bieslook
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Veganistisch
Vegetarisch
Soep

Bereiding

  1. Doe het klontje bakboter in een pot en laat smelten. Snij alle groenten fijn en stoof gedurende 4 minuten rauw aan.

  2. Gebruik het kontje van het witloof niet. Voeg een beetje suiker toe. Voeg het water toe en kruid met peper en zout. Voeg vervolgens ook de groentenbouillon toe.

  3. Laat alles opkoken en gedurende een half uur laten doorkoken (zonder deksel). Mix de soep glad met de mixer.

  4. Voeg de room toe en proef alvorens je de mosterd toevoegt. Voeg gewone mosterd en graanmosterd toe naar eigen smaak en werk af met wat gerookte zalm en enkele takjes bieslook.

5

Average: 5 (1 stem)

SOS Piet 4

Auteur
Piet Huysentruyt
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Verne
ISBN
9789020990812

Mosterdsoep

1. Gebruik geen olijfolie.
2. Werk enkel met het wit van de prei.
3. Voeg witloof of knolselder toe.
4. Proeven, proeven, proeven!