Orloffgebraad
Ingrediënten
-
1 kg varkensgebraad
-
1 bakje champignons
-
250 gr room
-
vetstof
-
200 gr gemalen Gruyère
-
10 sneetjes gekookte ham
-
10 sneetjes Gruyèrekaas
-
peper en zout
Bereiding
Kruid het gebraad en bak het aan één kant gedurende 10 minuten. Bak het daarna aan de andere kant gedurende 15 minuten. Let goed op dat de vetstof niet aanbrandt, voeg geregeld een klontje koude vetstof toe. Haal het vlees uit de pan en leg het op een bord, dek af met zilverpapier.
Doe ondertussen de champignons in de pan en stoof ze aan. Voeg een beetje bouillon toe. Doe er de room bij en laat even opkoken. Snij ondertussen het vlees in schijven en leg om beurt een stukje gebraad, een sneetje kaas en een sneetje hesp tot heel het gebraad in de ovenschaal ligt.
Giet er de champignonsaus over en strooi kaas over het geheel. Zet gedurende 10 minuten onder de grill.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be