Hindefilet met mangochutney (10 personen)

Ingrediënten

Beginner
10 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd de mango in stukjes. Smelt wat boter en voeg de mango toe. Voeg het sap van de sinaasappel, de suiker, de blokjes appel en de gember toe. Overgiet met frambozenazijn. Doorroer en laat 25 minuten sudderen tot het vocht bijna verdwenen is en je een chutney bekomt.

  2. Smelt boter in een braadpan. Kruid de steaks. Schroei ze langs beide kanten dicht gedurende 3 à 4 minuten. Leg ze op een ovenplaat en steek ze 10 minuten in een oven van 180 graden. Bedek het vlees niet. Blus het aanbaksel in de pan met porto en roer het aanbaksel los. Voeg water en wildbouillon toe en laat voor de helft inkoken. Werk af met soya cuisine en laat opkoken tot een gebonden saus.

  3. Kook de aardappelen in de schil gaar en snijd ze middendoor. Haal ze uit en plet het vulsel. Breng op smaak met gehakte look, gehakte peterselie en wat boter. Vul de aardappelen, leg ze in een ovenschotel en overstrooi met geraspte kaas. Verwarm de oven op 180 à 200 graden en zet de aardappelen gedurende 15 minuten in de oven.

0
Nog geen stemmen