Snel en makkelijk: pasta carbonara

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 250 gr spek
  • 4 eieren
  • 2 dl room
  • 150 gr Parmezaanse schilfer
  • macaroni
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Zet water op en kook de spaghetti al dente.

  2. Doe olie in een pan en bak de spekblokjes krokant. Voeg de ui en de look toe.

  3. Giet de spaghetti af en spoel hem onder koud water. Doe hem terug in de pot en warm op.

  4. Meng eieren met de room en klop goed. Meng het eiermengsel goed door de spaghetti.

  5. Zet de bordjes klaar, doe er de pasta in. Strooi de spekblokjes en de parmezaanse kaas erover. Versier eventueel met een eigeel in de schelp.

5
Average: 5 (1 vote)

Een week lang: Pasta, dat past!

Van 11 augustus tot 18 augustus is het pastaweek bij VTM Koken. Elke dag plaatsen we een lekker pastarecept in de kijker. Tips & tricks over pasta zelf maken? Voordelen van pasta? Of gewoon alle recepten van de pastaweek?

Klik en ontdek het hier.

 

SOS Piet 2

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Verne 
ISBN 
9789020977714

Pasta carbonara

1. Spoel de macaroni lang genoeg onder koud water
2. Warm de roux 5 minuten op zodat de bloemsmaak verdwijnt
3. Voeg niet te veel kaas toe om schifting te voorkomen