Soezen met ijs

Ingrediënten

  • 2 dl water
  • 5 eieren
  • 100 gr zelfrijzende bloem
  • 100 gr boter
  • gesmolten chocolade
  • vanilleijs
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Kook het water met de boter en haal van het vuur. Verwarm de oven op 200 graden. Doe er de bloem bij. Meng er ei per ei bij met een houten lepel. Goed roeren. Kijk goed naar het deeg, het moet half lopend blijven.

  2. Doe het deeg in een spuitzak en spuit lauw op een bakpapier: in een bolletje voor soezen, in lange staafjes voor eclairs. Zet de soezen voor 20 minuten in een oven van 180 en daarna nog eens 10 minuten op 160 graden. Snij soezen open en doe er een bolletje vanille-ijs in. Giet er gesmolten chocolade over.

0
Nog geen stemmen

Soezen met ijs

1. Gebruik zelfrijzende bloem
2. De eieren één voor één toevoegen
3. Het deeg lauw spuiten
4. 20 minuten bakken op 180°C en dan nog 10 minuten op 160°C

SOS Piet 4

Auteur
Piet Huysentruyt
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Verne
ISBN
9789020990812