Moelleux met nootjes

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Frans
Dessert

Bereiding

  1. Smelt de boter en chocolade op een heel zacht vuurtje.

  2. Doe de eieren en suiker samen in een kom en klop dit met de mixer op tot schuim.

  3. Giet de gesmolten chocolade al roerend bij de opgeklopte eieren. Voeg de bloem toe en roer alles voorzichtig door elkaar.

  4. Laat het deeg een nacht rusten in de koelkast.

  5. Beboter en bebloem kleine ovenpotjes. Hak de hazelnoten fijn, en meng door het deeg en schep het deeg in de ovenpotjes.

  6. Zet ze in een voorverwarmde oven van 180°C, gedurende 10 min.

  7. Laat ze even afkoelen alvorens ze uit de vorm te halen en versier met bloemsuiker.

  8. TIP: Leg een opgevouwen strookje zilverpapier in de ovenpotjes om de moelleux er makkelijk uit te krijgen na het bakken.

4
Average: 4 (1 vote)

Moelleux met nootjes

1. Gebruik meer chocolade en suiker
2. Klop de eieren wit met de suiker
3. Laat het beslag een nacht rusten
4. Gebruik porseleinen potjes