Côte à l'os op de barbecue

Ingrediënten

  • peper
  • 200 gr boter
  • 1 kg côte à l'os
  • zout
Dit kan iedereen
2 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verhit de barbecue goed. Haal het vlees een uur op voorhand uit de koelkast. Vooral als je het vlees bleu wil bakken mag het niet koud zijn als je het op de barbecue legt. Anders zal je stuk vlees nooit warm zijn aan de binnenkant.

  2. Kruid het vlees met peper en zout voor je het op de grill legt. De beiden kanten van het stuk vlees moeten gekruid worden. Leg het vlees op de barbecue.

  3. Doe de boter in een kom. Hak de peterselie zo fijn mogelijk. Zo zal de smaak van het kruid het sterkst zijn.

  4. Meng de peterselie zo snel mogelijk onder de boter. Zo blijft de smaak beter. Voeg peper en zout toe. Je mag ook andere kruiden toevoegen.

  5. Haal het vlees van de barbecue. Leg het vlees op een plank en snijd het in schijfjes (dikte van ongeveer 2 vingers). Maak quenellen van de kruidenboter en leg deze in het midden van het vlees.

0
Nog geen stemmen

Les Comes D’Orto 2009 (Montsant, Spanje)

Alhambra €20,30

Een Portugese feestwijn met nog veel toekomst. Kruidig, mineraal zwarte pruimen en bosbessen, vlezig maar ook reeds elegant.