Griet met groentenjulienne gestoomd

Ingrediënten

  • ¼ bloemkool
  • ¼ broccoli
  • 1 wortel
  • 2 selderstengels
  • 10 peultjes
  • 4 el arachideolie
  • 2 el geroosterde sesamolie
  • 2 el olijfolie
  • 1 gehakte sjalot
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el citroensap
  • kervel
  • dille
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Caloriearm
Cholesterolarm
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Stoom eerst de bloemkool en de brocolli gedurende 2 minuten op 120 graden.

  2. Snijd de wortel, prei, selder en peultjes in een fijne julienne. Schik de gekruide griet op een stoomplaatje en schik daarop de groentenjulienne. Stoom in de stoomoven gedurende 3 minuten op 100 graden.

  3. Meng ondertussen de oliën, de sjalot en de balsamicoazijn en het citroensap. Maak het geheel lauw. Serveer de vis met de lauwe vinaigrette en overstrooi overvloedig met kervel en dille.

0
Nog geen stemmen