Bruschetta met tomaat en basilicum op de barbecue

Ingrediënten

  • 1 stokbrood
  • 1 teen look
  • 1 sjalot (of ui)
  • 1 handvol kerstomaatjes
  • enkele takjes basilicum
  • peper
  • zout
  • oregano of Provençaalse kruiden
  • olijfolie

De mannen van TJOP's houden van hun barbecue. Eén van hun favoriete hapjes zijn deze bruschette. Simpel, snel klaar en net iets cooler omdat je het op de barbecue maakt.

Dit kan iedereen
4 personen
Minder dan 15 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Snij de look, sjalot en tomaatjes fijn.

  2. Verhit olijfolie in een pannetje op de barbecue.

  3. Stoof de sjalot en look aan. Voeg de kerstomaat toe. Stoof 5 minuten aan.

  4. Snij basilicum fijn. Meng samen met de kruiden, peper en zout onder de tomaatjes.

  5. Snij het brood in sneetjes van 2cm dik. Beleg elk sneetje met tomaat. Leg nog heel even op de barbecue.

  6. Smakelijk.

0
Nog geen stemmen