Cannelloni met ricotta en bospaddenstoelen van An Steyvers

Ingrediënten

  • Parmezaanse kaas
  • 1 handvol rucola
  • 2 el pijnboompitten

voor de

voor de vulling

  • 1 ajuin
  • 1 teen look
  • olijfolie
  • 250 g bospaddenstoelen
  • peper
  • zout
  • 1 takje tijm

Een zuiderse ovenschotel, dat is iets voor ons Vers Talent An. Deze keer tovert ze haar versie van cannelloni op tafel: cannelloni met bospaddenstoelen, ricotta en een snuifje truffel.

An Steyvers won onze Vers Talent-actie 2017. Ontdek elke week een nieuw lekker en zuiders gerecht van haar hier op vtmkoken.be. 

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Schil en snij de ui fijn. Plet en pers ook de look fijn. Verhit olijfolie in een pan en fruit de fijngesnipperde ajuin en look aan. 

  3. Borstel de paddenstoelen proper. Snij ze in stukjes. Voeg toe aan de ajuin en stoof gaar.

  4. Kruid met peper, tijm en zout.

  5. Haal van het vuur. Laat afkoelen.

  6. Giet wat olijfolie in de ovenschotel. Neem een pastavel en lepel er wat vulling op. Rol nu op tot een buisje. Tip: je kan ook werken met cannellonibuisjes. Zorg dan voor een fijne vulling en spuit die met een spuitzak in de buisjes.

  7. Leg de rolletjes in de ovenschotel. We rekenen 2 à 3 rolletjes per persoon.

  8. Verwarm de room op een zacht vuurtje. Verkruimel een bouillonblokje en los op in de room. Haal van het vuur, meng er de ricotta en truffelpasta onder. Kruid met peper en zout.

  9. Giet de saus over de rolletjes. Werk af met geraspte Parmezaanse kaas. Plaats 20 minuten in de voorverwarmde oven. Opgelet: gebruik je cannellonibuisjes en geen verse pasta, reken dan 30 à 40 minuten. Prik er met een mes in om te zien of de buisjes gaar zijn.

  10. Rooster ondertussen nog wat pijnboompitjes in een pan zonder vetstof. Zorg dat ze niet aanbranden, maar gewoon lichtbruin zijn.  

  11. Haal de schotel uit de oven. Verdeel er de pijnboompitjes en rucola over. Serveer dadelijk. Smakelijk.

0

Nog geen stemmen