Cannelloni met ricotta en bospaddenstoelen van An Steyvers
Ingrediënten
-
Parmezaanse kaas
-
1 handvol rucola
-
2 el pijnboompitten
voor de vulling
-
1 ajuin
-
1 teen look
-
olijfolie
-
250 g bospaddenstoelen
-
peper
-
zout
-
1 takje tijm
voor de saus
-
250 ml room
-
250 g ricotta
-
½ bouillonblokje
-
2 tl truffelpasta
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil en snijd de ui fijn. Plet en pers ook de look fijn. Verhit olijfolie in een pan en fruit de fijngesnipperde ajuin en look aan.
Borstel de paddenstoelen proper. Snij ze in stukjes. Voeg toe aan de ajuin en stoof gaar.
Kruid met peper, tijm en zout.
Haal van het vuur. Laat afkoelen.
Giet wat olijfolie in de ovenschotel. Neem een pastavel en lepel er wat vulling op. Rol nu op tot een buisje. Tip: je kan ook werken met cannellonibuisjes. Zorg dan voor een fijne vulling en spuit die met een spuitzak in de buisjes.
Leg de rolletjes in de ovenschotel. We rekenen 2 à 3 rolletjes per persoon.
Verwarm de room op een zacht vuurtje. Verkruimel een bouillonblokje en los op in de room. Haal van het vuur, meng er de ricotta en truffelpasta onder. Kruid met peper en zout.
Giet de saus over de rolletjes. Werk af met geraspte Parmezaanse kaas. Plaats 20 minuten in de voorverwarmde oven. Opgelet: gebruik je cannellonibuisjes en geen verse pasta, reken dan 30 à 40 minuten. Prik er met een mes in om te zien of de buisjes gaar zijn.
Rooster ondertussen nog wat pijnboompitjes in een pan zonder vetstof. Zorg dat ze niet aanbranden, maar gewoon lichtbruin zijn.
Haal de schotel uit de oven. Verdeel er de pijnboompitjes en rucola over. Serveer dadelijk. Smakelijk.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be