Gegratineerde ovenschotel met pasta, prei en zalm van An Steyvers

Ingrediënten

Na de feestdagen mag het allemaal wat eenvoudiger. Geen ellendig lang gedoe in de keuken. Vers Talent maakt daarom deze keer een simpele maar lekkere ovenschotel gebaseerd op de klassieker: pasta met zalm en prei. Smakelijk.

An Steyvers won onze Vers Talent-actie 2017. Ontdek elke week een nieuw lekker en zuiders gerecht van haar hier op vtmkoken.be. 

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C met grillstand.Breng water in een grote pot aan de kook. Voeg een snuif zout toe.

  2. Voeg de pasta toe aan het kokende water. Kook al dente volgens de verpakking. Giet de pasta af. Doe terug in de kom.

  3. Was ondertussen de prei en snij fijn.

  4. Verhit olijfolie in een pan. Stoof de prei aan. Voeg toe aan de pasta.

  5. Breng in een ander kommetje water aan de kook voor de eitjes. Voeg de eitjes toe en kook ze hard in 9 à 10 minuten. Haal ze uit, spoel af en pel. Snij de eitjes fijn. Voeg toe aan de pasta.

  6. Snij de zalm in stukjes. Voeg toe aan de pasta.

  7. Roer voor de saus wat bloem los met een likje melk. Breng in een kookpot de melk aan de kook. Voeg de in melk opgeloste bloem toe aan de melk in de pot. Roer goed.

  8. Voeg een half bouillonblokje toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat de melk terug opkoken en een beetje binden. Meng er de kaas en ricotta onder.

  9. Roer een deel van de saus onder de pasta en stort de pasta uit in een ovenschotel. Verdeel de rest van de saus over de schotel en werk af met gemalen kaas. Plaats even in de oven tot de kaas mooi gesmolten en gekleurd is. 

  10. Haal uit en serveer. Smakelijk.

4
Average: 4 (1 vote)