Pasta met gerookte zalm, prei, dragon en dille
Bereiding
Snij een sjalotje fijn. Stoof aan en blus met de wijn. Laat inkoken met tijm en laurier.
Meng de bloem met de eieren en een eetlepel olijfolie.
Kneed tot een bol. Draai in plastiek folie. Laat dertig minuten rusten.
Blus de sjalotjes met visbouillon. Laat minstens tot de helft inkoken.
Rol het deeg uit, haal door de pastamachine. Plooi dicht, bestrooi met bloem en haal opnieuw door de pastamachine. Herhaal dit een aantal keer tot het deeg taai en droog genoeg is.
Haal nog één keer door de machine tot het dun genoeg is. Snij in repen en bestrooi met wat bloem.
Was en snij de prei in stukjes. Stoof aan in olijfolie. Voeg de zure room toe.
Haal de laurier en tijm uit de visbouillon. Voeg de bouillon en sjalotjes toe aan de prei. Kruid met peper.
Kook de pasta al dente in gezouten water.
Snij dille en dragon fijn.
Snij de zalm in stukjes. Voeg samen met de gemalen kaas en wat fijngehakte kruiden toe aan de prei.
Giet de pasta af. Meng onder de saus en werk af met nog wat verse kruiden.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be