Gebakken zalm met sesamkorst, wasabimayonaise en edamame

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Was de Romeinse sla. Neem een mooie schotel en leg wat Romeinse sla in de schotel. Snij de rest van de sla fijn. ...
Ingrediënten: edamamebonen, daikon, Romeinse sla, waterkers, sjalot
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Japans Salade 4 personen

Fondue van Zwitserse kazen met gerookt en gedroogd vlees

Meng in een kom de Gruyère en 1 tl maiszetmeel.  ...
Ingrediënten: geraspte Gruyère, maiszetmeel , geraspte Vacherin Fribourgeois , knoflook , droge witte wijn
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Zwitsers Hoofdgerecht 4 personen

Steak met saké, prinsessenboontjes en algen

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Leg de steak in een kom met een bodem saké en laat intrekken. ...
Ingrediënten: gebakken steak (= restje), saké, rijst, water, limoen
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Japans Hoofdgerecht 4 personen

Tempura van peterselie, rijst en champignons

Giovani Oosters - Groenten en Vis van Gio

Meng de fijngemalen rijst met het bruiswater en mix hieronder de peterselie. Breng op smaak met kruiden. ...
Ingrediënten: peterselie, champignons, bruisend water, fijngemalen rijst, maïszetmeel
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Japans Hapje 4 personen

Japanse gebakken rijst met buikspek en kimchi

Loïc Van Impe - Loïc: Zot van Koken

Spoel de Japanse rijst en doe in de rijstkoker. ...
Ingrediënten: gezouten buikspek, japanse rijst, Knorr Vloeibare Kippenbouillon, sojasaus, bruine suiker
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Japans 4 personen

Sushi

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Kook de rijst gaar en meng er de azijn, de suiker, peper en zout door, hak de lenteuitjes, gember en koriander ...
Ingrediënten: verse tonijn, verse zalm, lente-uitjes, rijstazijn, sushirijst
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Japans Voorgerecht 4 personen

Gegrilde ravioli op Chinese wijze (gyoza)

Snijd de stelen en het blad van de Chinese kool in kleine stukjes en doe ze in een kom. Schep er wat zout door ...
Ingrediënten: Chinese kool, zout, varkensgehakt, sojasaus, oestersaus
Gevorderde Tussen 60 en 90 minuten Japans Hapje 4 personen

Zwitserse notentaart

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed stevig tot een homogene massa. Draai het deeg in plastikfolie ...
Ingrediënten: bloem, boter, kristalsuiker, ei, eigeel
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Zwitsers Dessert 4 personen

Teryaki steak met gebakken rijst

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Voor de saus. Giet de sojasaus in een pannetje.  Doe er de bruine suiker, de sake, de mirin en de look ...
Ingrediënten: steaks, sojasaus, bruine suiker, sake, mirin
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Japans Hoofdgerecht 4 personen

Kaasfondue in brood

Loïc Van Impe - Loïc: Zot van Koken

 Verwarm de oven voor op 180°C. ...
Ingrediënten: knoflook, witte wijn, krielaardappelen, broden, olijfolie
Dit kan iedereen Tussen 60 en 90 minuten Zwitsers 4 personen