Brownie met hazelnoot, passievrucht en crème anglaise

Voor de brownie: Klop de eieren en de suiker luchtig tot een ruban.  ...
Ingrediënten: eieren, suiker, chocolade (55%), boter, bloem
Gevorderde Meer dan 90 minuten Belgisch 4 personen

Stoeftaart met roomijs en meringue, marsepein en roosjes

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Voor de meringue: Klop 100 gram eiwit op met 100 gram suiker en 80 gram bloemsuiker. Spuit toefjes op wat bakpapier. ...
Ingrediënten: marsepein, rode kleurstof, groene kleurstof, suikerbonen, Straciatella Roomijs (Sofie Dumont)
Gevorderde Meer dan 90 minuten Belgisch Dessert 4 personen

Chocolade moelleux met speculaassabayon en vanille-ijs van Sergio Herman

Sergio Herman - La Mamma

Voor de moelleux: smelt de boter en de chocolade au bain marie. Klop de dooiers, eitjes en de suiker op tot een ...
Ingrediënten: donkere chocolade, boter, eidooiers, eieren, suiker
Gevorderde Meer dan 90 minuten Belgisch 4 personen

Taartje met appel en franchipanne

Joyce Van Rijkel - De Beste Hobbykok van Vlaanderen

Vetdeeg: 75 gr boter mengen met 75 gr margarine, daarbij 100 gr suiker toevoegen. nadat de suiker is opgenomen, ...
Ingrediënten: praliné, granny smith appel, boter, margarine, suiker
Gevorderde Meer dan 90 minuten Belgisch Dessert 4 personen

Suikervrije pavlova met blauwe bessen en frambozen

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Voor de pavlova: doe de eiwitten in een mengkom. Tip voor restverwerking: meng de dooiers met wat yoghurt en bak ...
Ingrediënten: eiwitten, Xylitol, maïzena, azijn, vanille-extract
Gevorderde Meer dan 90 minuten Belgisch 4 personen

In de kijker: het enige echte 'The Voice knop' taartje

Pieter Declercq

Begin met de chocolademousse. Klop de dooiers los. Breng suiker en water aan de kook. Is de suiker opgelost? Giet ...
Ingrediënten: donkere chocolade (minstens 67%), room (volle), room (volle), eidooiers, suiker
Gevorderde Meer dan 90 minuten Belgisch Dessert 4 personen

Chocoladetruffels van Table’O

Mijn Pop-uprestaurant!

Kook de glucose en passievruchtenpuree op. ...
Ingrediënten: passievruchtenpuree, pure chocolade, melkchocolade, Solo patisserie, glucosesiroop
Gevorderde Meer dan 90 minuten Belgisch 4 personen

Chocoladeballon: dame blanche de luxe

Pieter Declercq

Smelt de chocolade au bain-marie. Zorg dat het water niet kookt. Giet de chocolade uit over een propere bakplaat ...
Ingrediënten: ballonnen, donkere chocolade, vanilleroomijs, meringue (eventueel), hazelnootjes (eventueel)
Gevorderde Meer dan 90 minuten Belgisch 4 personen

Saint-Honorétaart

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Voor de bladerdeegbodem: Verwarm de oven voor op 195 graden. ...
Ingrediënten: water, melk, boter, bloem, eieren
Gevorderde Meer dan 90 minuten Belgisch Dessert 6 personen

Overheerlijke koekjes voor Valentijn

Pieter Declercq

Meng alles, behalve de rode kleurstof, tot een homogeen deeg. ...
Ingrediënten: boter (zacht, op kamertemperatuur), bloemsuiker, zout, eidooiers, bloem
Gevorderde Meer dan 90 minuten Belgisch 4 personen