Saint-Honorétaart
Ingrediënten
-
een paar Macharino kersen
voor de soezen
voor de chocoladesaus
-
200 g donkere chocolade
-
175 g water
voor de basis
-
1 vel bladerdeeg
-
1 eidooier
voor de banketbakkersroom
-
750 ml melk
-
125 g suiker
-
25 g maïzena
voor de slagroom
-
200 ml room
-
1 el suiker
Bereiding
Voor de bladerdeegbodem: Verwarm de oven voor op 195 graden.
Rol een vel bladerdeeg uit. Doreer het (inwrijven met een eidooier). Doe er wat Sweet mix Amaretto over. Bak 20 minuutjes op 195 graden. Leg er eventueel een bakplaat op.
Voor de soesjes: Doe 100ml water, 100ml melk en 50 g boter in een potje. Breng aan de kook. Voeg de 60g bloem in 1 keer toe aan het water- en botermengsel. Blijf stevig roeren. Haal van het vuur. Voeg de eieren 1 per 1 toe. Zorg dat het ei altijd mooi is opgenomen alvorens het volgende erbij te doen. Het beslag is goed, wanneer het in een punt afdruipt. Doe het in een spuitzak.
Spuit op een bakplaat. Doreer elk soesje voorzichtig. Bak af op 195 graden gedurende 10 minuutjes. Zet daarna de deur op een kiertje, laat nog tien minuten zitten, zodat de soesjes mooi droogbakken.
Haal de soezen op tijd uit de oven.
Voor de chocoladeganache: Smelt de chocolade in het water au bain-marie. Roer regelmatig in de chocoladesaus.
Maak de banketbakkersroom. Breng de melk aan de kook met de vanillestok. Doe de vanillezaadjes, de eidooiers, de maïzena en de suiker in een kom. Meng alles goed los met een lepel melk. Voeg toe aan de melk en klop stevig door. Laat opkoken, maar blijf roeren tot het dik genoeg is. Giet in een schaal en laat afkoelen.
Voor de slagroom: Klop de room op met suiker. Doe in een spuitzak.
Opbouw: Spuit slagroom op de bladerdeegbodem. Vul een spuitzak met banketbakkersroom. Maak een gaatje in de soesjes. Vul de soesjes met de banketbakkersroom. Dop ze in de chocoladesaus. Plaats de soesjes op de slagroom. Versier met Macharino kersen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be