In de kijker: het enige echte 'The Voice knop' taartje

Ingrediënten

voor de chocolademousse

voor de cake

 • 100 g eieren
 • 100 g suiker
 • 100 g bloem
 • 100 g boter
 • rode rolfondant
 • witte rolfondant

Voor het krokantje

 • 3 el feuilletine (verkruimelde sigarenkoekjes)
 • 2 el gesmolten boter

voor de glaçage

The Voice is volop aan de gang. Speciaal voor de laatste blind auditions maakten wij de The Voice knop na in taart. Zelf proberen? Dit is het recept.

Opgelet: gebruik enkel zeer donkere chocolade (minstens 67% cacao). Anders klopt het recept niet meer. We gebruiken rode siliconevormen (diameter 10cm). 

Voor de durvers: vul de vormen eerst met coulis en gelatine. Laat dit opstijven en giet er dan chocolademousse op. Zo krijg je twee lekkere smaken en is het iets lichter.

Gevorderde
4 personen
Meer dan 90 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

 1. Begin met de chocolademousse. Klop de dooiers los. Breng suiker en water aan de kook. Is de suiker opgelost? Giet ze dan al kloppend en langzaam op de dooiers. Klop tot het koud en een stijve bleke massa is. (=pâte à bombe).

 2. Warm het eerste deel room op. Giet op de stukjes donkere fondantchocolade. Roer tot het gesmolten is. Spatel onder de pâte à bombe.

 3. Klop het tweede deel room op tot een dikke yoghurt. Spatel onder de chocolade en eidooiers.

 4. Giet in de silicone bolvormen. Hou een beetje plaats vrij. Vul dus net niet helemaal op. Laat minstens 3 uur opstijven of tot het volledig bevroren is.

 5. Voor de cake: wie wil kan een luchtige biscuit maken. Wij houden het eenvoudig en maken een viervierdecake. Meng eieren, suiker, bloem en boter tot een homogeen beslag.

 6. Stort uit in een ingevette bakvorm. Bak 20 à 30 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C of tot de cake gaar is.

 7. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

 8. Rol rode fondant uit tot een groot dun vierkant. Steek de cake uit in een vierkant even groot als de bolvorm. Bedek de cake met de rode fondant. Werk af met een streepje witte fondant.

 9. Maak het chocoladekrokantje. Smelt chocolade. Meng met verkruimelde feuilletine en gesmolten boter. Strijk uit op de chocolademousse. Doe dit snel want het bevriest vlug. Steek terug in de diepvries.

 10. Voor de glaçcage: breng water, glucose en suiker aan de kook. Week gelatine in koud water.

 11. Warm de room op, pers de gelatine uit en los op in de warme room. Meng onder de warme suikersiroop.

 12. Stort uit op de stukjes chocolade en roer tot alles gesmolten is.

 13. Ontvorm de chocoladeknoppen. Zet op een rooster en plaats op een bakplaat of schotel. Giet de glaçage voorzichtig maar snel over de knoppen. 

 14. Laat kort afdruppen en zet op de rode vierkante cakjes. Laat rustig ontdooien in de koelkast. 

 15. Smakelijk!

0
Nog geen stemmen