On-the-go sandwich met pittige Koreaanse kalkoen

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Voor de komkommer: Was de komkommer. Snij in schijfjes. Plet het mosterdzaad in een vijzel. ...
Ingrediënten: zuurdesembrood, komkommer, wittewijnazijn, rietsuiker, zout
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Aziatisch 4 personen

Veggie sushi met avocado en watermeloen en aardbeien-rodebietenslush

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

Voor de rodebietenslush: masseer de limoen. Halveer en pers uit. Meng selderijzout met chili. ...
Ingrediënten: ijsblokjes, aardbeien (bevroren), rodebietensap (vers), limoen (sap), agavesiroop of honing (eventueel voor de kinderen)
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Aziatisch 4 personen

Zomerse gazpacho met gamba's, look en marinade van tomaat

Wout Bru - MasterChef

Snij de tomaten (hou eentje apart), ui en paprika in stukken. Doe ze in de blender samen met een handvol munt en ...
Ingrediënten: munt, basilicum, ketchup, gamba's, look
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Spaans Soep 4 personen

Soep van witte bonen en chorizo

Bill Granger - Bill's Food

Verwarm de olijfolie in een grote pan op een hoog vuur en bak de chorizo 3-4 minuten tot hij knapperig is. Laat ...
Ingrediënten: tomaten, paprikapoeder, gehakte verse tijm, look, selder
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Spaans Soep 6 personen

Vissoep met kerrie en munt

Pel en snipper de ui. Snijd de prei in ringen. Stoof de ui glazig in de boter. Voeg de prei toe en stoof gaar. ...
Ingrediënten: witte vis, ui, wit van prei, boter, bloem
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Aziatisch Soep 4 personen

Frittata met paddenstoelen

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze op een zacht vuur aan in een pan met wat olijfolie. ...
Ingrediënten: gemengde paddenstoelen (shiitake, oesterzwam, kastanjechampignons), ui, teen knoflook, eieren, zachte geitenkaas
Gevorderde Tussen 15 en 30 minuten Spaans Hoofdgerecht 4 personen

Chinese eend

Jeroen Meus - Met Meus en Vork

Doe alle ingrediënten voor de marinade in een pan en breng ze zachtjes aan de kook. Voeg de eendenborst toe en ...
Ingrediënten: bruine suiker, steranijs, droge sherry, fingehakte, geschilde gember, ketjab
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Aziatisch Hoofdgerecht 4 personen

Luie sushi

Ann Vertriest

Kook de sushirijst volgens de instructies op de verpakking. Laat afkoelen. ...
Ingrediënten: sushirijst, avocado, komkommer, doperwtjes, lente-uitjes
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Aziatisch Hoofdgerecht 4 personen

Geroerbakte garnalen met chilipeper & tomaat

Bill Granger

Doe de garnalen in een grote kom, bestuif ze met maïzena en besprenkel ze met sesamolie. Schep ze om zodat ze ...
Ingrediënten: grote garnalen (gepeld en darmkanaal verwijderd, staartjes er nog aan), maïzena, sesamolie, neutraal smakende olie, grote rode ui (in partjes)
Dit kan iedereen Tussen 15 en 30 minuten Aziatisch Hapje 4 personen

Boekweitnoedels met peultjes

Ann Vertriest

Kook de noedels in gezouten water volgens de aanwijzingen op het pak, spoel grondig onder koud water. Doe in een ...
Ingrediënten: boekweitnoedels per persoon, grof gehakte walnoten, peultjes, shiitake champignons, lente-uitjes
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Aziatisch Hoofdgerecht 4 personen