On-the-go sandwich met pittige Koreaanse kalkoen
Ingrediënten
-
1 zuurdesembrood
-
125 g zure room
-
1 handvol zuring of zurkel
voor de komkommersalade
-
2 el wittewijnazijn
-
½ el rietsuiker
-
1 tl zout
-
2 tl mosterdzaad
-
1 el mosterd
-
peper
voor de kalkoen
-
300 ml karnemelk
-
1 ei
-
1 kl tabasco (optioneel)
-
zwarte peper
-
zout
-
½ el rietsuiker
-
½ el lookpoeder
-
2 el gochugaru (of halfgedroogd chilipeper)
-
1 tl currypoeder
-
1 el paprikapoeder
-
arachideolie
-
200 g bloem
-
150 g maizena
Bereiding
Voor de komkommer: Was de komkommer. Snij in schijfjes. Plet het mosterdzaad in een vijzel.
Meng de komkommer met mosterdzaad, azijn, mosterd, peper, zout en rietsuiker. Zet opzij.
Voor de kalkoen: Wikkel de filets in folie. Klop ze plat met bv. een deegrol. Doe de filets nu in een kom en overgiet met karnemelk. Laat even staan.
Haal de kalkoenlapjes uit de karnemelk. Dep droog met keukenpapier.
Neem twee schalen. Doe in de eerste schaal het eitje, de suiker, peper, zout lookpoeder, gochugaru, currypoeder, paprikapoeder. Roer goed los. Doe in de tweede schaal de bloem en maïzena. Meng onder elkaar.
Verhit olie in een pan. Haal de kalkoenlapjes eerst door het ei en dan door de bloem. Bak dadelijk in de hete olie. Bak krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
Besmeer het brood met zure room. Leg er de kalkoen en komkommer tussen. Werk af met zurkel of zuring. Smakelijk.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be