Boekweitnoedels met peultjes
Ingrediënten
-
100 gr boekweitnoedels per persoon
-
2 el grof gehakte walnoten
-
100 gr peultjes
-
100 gr shiitake champignons
-
4 lente-uitjes
-
verse koriander
-
olijfolie
Vinaigrette
-
½ th lepel sesamolie
-
2 el gewone plantaardige olie
-
1 el rijstazijn of gewone witte
-
1 klein chilipepertje (ontpit)
-
2 cm gember
Bereiding
Kook de noedels in gezouten water volgens de aanwijzingen op het pak, spoel grondig onder koud water. Doe in een grote kom.
Doe de walnoten in een pan en rooster ze op hoog vuur (2 minuutjes ongeveer). Schep ze over in een potje.
Snij de peultjes in 2-3 stukken, alsook de champignons en hak de lente-uitjes fijn.
Zet de pan terug op het vuur en doe er de olijfolie in. Bak er op hoog vuur de groentjes in. Haal na maximaal 5 minuutjes van het vuur en doe bij de noedels. Ook de walnoten mogen erbij.
Rasp de gember en hak het chilipepertje fijn. Maak een vinaigrette met de sesamolie, plantaardige olie, azijn, chili en gember. Giet over de noedels en meng alles grondig onder elkaar.
Verdeel over de borden of kommetjes en werk eventueel af met de koriander. Dit gerecht is op z'n best lauw of zelfs koud.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be