Veggie sushi met avocado en watermeloen en aardbeien-rodebietenslush
Sofie Dumont - De Keuken van Sofie
Ingrediënten: ijsblokjes, aardbeien (bevroren), rodebietensap (vers), limoen (sap), agavesiroop of honing (eventueel voor de kinderen)
Pittige maaltijdsalade met geitenkaas en zelfgemaakt platbrood
Sandra Bekkari - Open keuken met Sandra Bekkari
Ingrediënten: rode uien, olijfolie, prinsessenbonen, honing, water
Vissoep met kerrie en munt
Toast kannibaal van Sofie Dumont en Willy Naessens
Sofie Dumont - De Keuken van Sofie
Ingrediënten: brood, mager rundsvlees, peper, zout, boter
Feestelijke toast champignon
Ingrediënten: kippenbouillon, brood, parijse champignons, enokitake, pied bleu
Restverwerking: Quiche Lorraine
Albert Verdeyen - Start to Cook
Ingrediënten: bladerdeeg, prei, gezouten spekblokjes, eieren, eierdooiers
Hartige flensjes
Ingrediënten: spekblokjes, gesmolten boter, arachide-olie, gehakte peterselie, melk
Boekweitnoedels met peultjes
Ingrediënten: boekweitnoedels per persoon, grof gehakte walnoten, peultjes, shiitake champignons, lente-uitjes
Taartje met tomaat
Ingrediënten: tomaten, kant-en-klaar bladerdeeg of kruimeldeeg, tapenade, emmentaler of comtékaas, maanzaadjes
Groentenloempia
Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken
Ingrediënten: rijstdeeg, look, wortel, courgette, prei