Haverkoekjes met rozijnen
Ingrediënten
-
200 gr zachte donkerbruine suiker
-
100 gr fijne suiker
-
175 gr ongezouten boter, gesmolten en afgekoeld
-
250 gr gewone bloem
-
½ th lepel bicarbonaat
-
½ th lepel zout
-
1 ei
-
1 eierdooier
-
100 gr havervlokken
-
100 gr rozijnen
-
25 gr stukjes witte chocolade
-
25 gr stukjes pure chocolade
Bereiding
Bekleed twee bakplaten met bakpapier en verwarm de oven voor op 170°C.
Klop de beide suikers en de gesmolten boter met een elektrische klopper op tot een licht en luchtig mengsel. Voeg het ei en de eierdooier toe samen met de vanille en meng nogmaals op lage stand tot een glad mengsel.
Zeef in een aparte kom de bloem, het zout en het bicarbonaat. Voeg bij de natte ingrediënten en spatel alles door elkaar. Voeg de havervlokken en rozijnen bij dit mengsel en ten slotte de stukjes pure en witte chocolade.
Om ervoor te zorgen dat alle koekjes even groot zijn kun je een ijsschep gebruiken om het mengsel op de beklede bakplaten te scheppen (elk koekje moet ongeveer 2 el van het mengsel bevatten). Duw het mengsel niet plat en zorg ervoor dat je genoeg tussenruimte laat, want ze zullen tijdens het bakken uitzetten.
Bak de koekjes 15-17 minuten in de voorverwarmde oven en laat ze daarna afkoelen op een rooster.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be