Parijse soezen

Ingrediënten

  • 250 ml water

soezendeeg

Crème mousseline

Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Frans
Dessert

Bereiding

  1. Maak eerst de mousseline. Breng de melk in een steelpan aan de kook. Doe ondertussen de eierdooiers en de suiker in een grote kom en klop met een elektrische klopper romig. Voeg daarna de bloem toe en klop verder tot alles goed vermengd is.

  2. Zodra de melk het kookpunt bereikt heeft, giet je de helft ervan bij het eimengsel. Klop tot een gladde massa. Voeg de resterende melk toe en mix. Blijf kloppen terwijl je het mengsel terug in de pan giet en zet terug op het vuur. Breng aan de kook en laat nog steeds al roerend 1-2 minuten zachtjes pruttelen. Giet het mengsel in de kom en voeg de helft van de ongezouten boter toe. Blijf roeren tot de boter gesmolten is. Laat afkoelen.

  3. Klop de resterende, zacht gemaakte boter met een elektrische mixer onder het afgekoelde mousselinemengsel. Klop er daarna de hazelnootpasta onder. Zet 30 minuten in de koelkast.

  4. Maak nu het soezendeeg. Verwarm de oven voor op 185°C. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.

0

Nog geen stemmen