Café liégeois

Ingrediënten

  • 72,5 gr eiwit
  • 180 gr marsepeinpoeder
  • 1 dl reductie van koffie (1 liter koffie laten inkoken)
  • 2 dl room (40%)
  • 2 el poedersuiker
  • 1 vanillestokje
  • 30 gr water
  • 120 gr suiker
  • 0,6 gr ovoneve (eiwitpoeder)
  • koffielikeur
  • gemalen koffiebonen
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Klop de room voor drie vierde stijf met de poedersuiker en het binnenste van het vanillestokje. Meng dan de afgekoelde koffiereductie er voorzichtig doorheen. Zet in de koelkast.

  2. Maak nu de makarons. Zeef het marsepeinpoeder en meng het met 35 gr eiwit. Kook het water met de suiker op 118 °C. Klop 37,5 gr eiwit op samen met de ovoneve. Giet hier langzaam de suikersiroop bij en laat dit Italiaanse kookschuim wat afkoelen. Voeg nu het marsepeinpoedermengsel toe en doe het geheel in een spuitzak. Spuit lange vormpjes op een siliconenmatje en bak af in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende ca. 12 minuten.

  3. Neem grote glazen met een grote opening en doe er een bodem koffielikeur in. Neem het vanilleijs, schep er een laagje uit en leg dat in het glas (druk het eventueel met een natte lepel wat plat). Vul aan met het slagroommengsel. Werk af door de gemalen koffie en de makarons boven op het glas te leggen.

0
Nog geen stemmen

Feest op het bord

Auteur
Sofie Vanherpe
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Heikki Verdurme
ISBN
9789020995121