Soezen met citroencrème en chocolade

Ingrediënten

  • 300 gr boter
  • 400 gr citroen(sap)
  • 520 gr suiker
  • 8 eieren
  • zeste van 1 citroen
  • 150 gr bloem
  • 4 gr zout
  • 100 gr boter
  • 240 ml water
  • 4 eieren
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten

Bereiding

  1. Doe het water met de boter en een snufje zout in een pannetje en warm op totdat de boter volledig gesmolten is. Doe er dan de bloem bij en droog het geheel onder voortdurend roeren. Voeg één voor één de eieren toe tot je een smeuïg vast deeg krijgt.

  2. Spuit met een spuitzak het deeg in mooie ronde hoopjes op een beboterde bakplaat. Bak de soezen in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 12 minuten.

  3. Voor de citroencrème (lemon curd)hak je zeste van citroen zeer fijn. Meng dan de eieren, suiker en het citroensap, klop goed op, en voeg de fijngehakte zeste toe. Laat op een middelmatig vuur 3 à 4 minuten doorkoken. Als de crème gaar is, klontjes boter toevoegen en laten afkoelen.

  4. Smelt de chocolade au bain-marie. Vul de afgekoelde soezen op met de citroencrème en doop ze in de chocolade.

0
Nog geen stemmen