Tiramisu cupcakes
Ingrediënten
-
50 gr ongezouten boter
-
4 grote eieren
-
125 gr lichtbruine suiker
-
125 gr gewone bloem
-
1 el instantkoffie opgelost in 2 th lepels kokend water
-
1 th lepel bakpoeder
voor de bovenlaag
-
500 gr mascarpone
-
2 el marsala
-
250 gr poedersuiker, gezeefd
-
cacaopoeder
-
chocolade koffiebonen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de cupcakeschaal met papieren vormpjes.
Doe de boter in een kom en laat smelten in de microgolfoven of au bain-marie. Laat daarna een beetje afkoelen.
Doe ondertussen de eieren en de suiker in een kom en klop met een handmixer licht en romig. Het mengsel moet verdubbelen in volume, wat een paar minuten duurt. Meng vervolgens de helft van de bloem onder het mengsel.
Vermeng de opgeloste koffie met de boter en giet de helft daarvan bij je mengsel. Voeg de rest van de bloem toe, vervolgens de rest van de koffie en de boter. Meng geleidelijk aan alles door elkaar.
Verdeel het mengsel over de papieren vormpjes en laat 25 minuten bakken tot de cupcakes gerezen zijn of een houten prikker er droog uitkomt. Laat 5 minuten afkoelen en laat ze daarna op een rooster volledig afkoelen.
Voor de bovenlaag: klop de mascarpone met de lichtbruine poedersuiker en voeg daarna de marsala toe. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit een rondje op elke cupcake. Bestrooi met flink wat cacaopoeder. Werk af met een paar chocoladekoffiebonen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be