Signature dish Art Kwizien: Salade van Mechelse koekoek

Ingrediënten

  • 2 filets Mechelse koekoek (150gr)
  • 1 takje tijm
  • peper
  • zout
  • gemengde sla
  • staafjes brood croutons
  • ½ teentje look
  • 2 takjes waterkers
  • 12 blaadjes basilicum
  • 40 gr brunoise van rode ui
  • 50 gr groene boontjes
  • 50 gr peultjes

Vinaigrette

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Salade

Bereiding

  1. Mechelse Koekoek: Doe peper en zout op de Mechelse koekoek. Zet de Mechelse koekoek aan in olie zodat het vel goudgekleurd wordt. Smeer nu de Mechelse koekoek in met tijm en olijfolie. Doe de geraspte citroenschil erop. Gaar in de oven op 80° en dit 40 min (indien nog niet gaar, nog ietsje langer in oven zetten)

  2. Gemengde sla: Meng bij de sla de waterkers, basilicum en kervel bij. Blancheer de groene boontjes en peultjes. Snij de rode ui in fijne blokjes.

  3. Vinaigrette voor 10 personen: Suikerwater opzetten (1 dl water + 200g suiker) zodat het suiker in water opgelost geraakt. Meng de azijn met de mosterd en voeg de andere ingrediënten van vinaigrette toe (basilicum, olijfolie, ui en peper)

  4. Broodcroutons: Snij staafjes van wit brood: ongeveer 6 cm. Vermeng dit met geplukte tijm, olijfolie, knoflook. In oven zetten op 140°, dit 12 minuten totdat ze goudgeel gekleurd en krokant zijn.

  5. Afwerking: Snij de Mechelse koekoek in 10 plakjes en zorg dat het lauw warm is. Leg 5 plakjes Mechelse Koekoek op het bord tegen mekaar aan. Vermeng intussen de salade, kruiden, rode ui, groene boontjes, peultjes en de basilicumdressing onder elkaar door. Druppel beetje vinaigrette over de Mechelse koekoek. Leg op de koekoek het slaatje en werk het hoog op. Leg hierbij de 3 à 4 stukjes broodcroutons .

0
Nog geen stemmen