Ann Vertriest
Vietnamese kipsalade
Ingrediënten
-
3 wortelen, in julienne gesneden
-
1 Chinese kool, fijngesneden
-
1 handjevol Thaise basilicum (of gewone basilicum)
-
1 handjevol Vietnamese muntblaadjes
-
1 handjevol sojascheuten
-
2 el plantaardige olie
-
zeezout
-
peper
-
600 gr kippenfilets
Dressing
-
2 kleine rode pepertjes, zeer fijn gehakt
-
3 Aziatische rode sjalotten, in fijne schijfjes
-
2 teentjes knoflook, zeer fijn gehakt
-
2 el rijstazijn
-
60 ml vissaus
-
60 ml limoensap
-
1 el extra fijne suiker
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 °C. Zet een braadpan op een middelhoog vuur en laat ze heet worden.
Strijk ondertussen de kippenborst in met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg de kip met de velkant naar beneden in de pan en laat 2 minuten dichtschroeien.
Keer om en laat nog een minuut dichtschroeien.
Leg de kip op een bakplaat en zet 8 à 10 minuten in de oven. Laat 20 minuten rusten.
Scheur de kip met je handen in dunne reepjes en doe ze in een grote kom. Voeg de overige ingrediënten toe en meng alles door elkaar.
Vietnamese dressing: Doe alle ingrediënten in een kommetje en roer tot de suiker opgelost is.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be