Tomaat Garnaal van Sandra Bekkari

Ingrediënten

voor de afwerking

  • zwarte peper
  • enkele takjes peterselie

voor de cocktailsaus

  • 5 el Sandra's yoghonaise
  • 3 el Sandra's ketchup
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 kl cayennepeper
  • enkele takjes peterselie

voor de kruidenkaas

  • 6 el plattekaas
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 mespunt paprikapoeder
  • enkele takjes platte peterselie
  • fleur de sel
  • ½ citroen

Tomaat-Garnaal is één van de kustklassiekers. Het is een gerecht dat iedereen kent en meestal ook wel lust. De basis? Tomaten en natuurlijk onze Belgische garnalen. Sandra tovert deze klassieker om tot een verfijnd en kleurrijk voorgerechtje, zonder dat het extra veel werk is. Smakelijk.

Tip: hier vind je het recept van Sandra's ketchup.

Tip: yoghonaise verkrijg je door de helft mayonaise en de helft volle yoghurt met elkaar te mengen.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Pel de garnalen. Tip: vries de schalen in en gebruik ze voor een bisque.

  2. Voor de cocktailsaus: meng de yoghonaise met ketchup, paprikapoeder, fijngesneden peterselie en cayennepeper. Bewaar koel.

  3. Was de tomaten. Snij ze in stukjes. 

  4. Meng de plattekaas met cayennepeper, sap van een halve citroen, paprikapoeder, fijngesneden peterselie en doe in een spuitzak met spuitmondje. Bewaar koud.

  5. Hak voor de afwerking nog wat peterselie fijn. 

  6. Neem een mooi bord. Verdeel de tomaten lukraak over het bord. Spuit er dotjes plattekaas tussen. Verdeel er nu de garnalen over en besprenkel met de cocktailsaus. Werk af met peper en verse peterselie.

5

Average: 5 (1 stem)