Catalaanse kalfswangetjes met zeekreeftstaarten
Ingrediënten
Bereiding
Stoom het kalfsvlees in wat olijfolie in de stoomoven op 70 graden. Dit gedurende een half uur. Laat daarna het vlees rustig afkoelen.
Blancheer de kreeft in gezouten water gedurende acht minuten en laat het afkoelen. Pel en snij de staart van de kreeft in vier stukken en dop het in een mengsel van bloem, ei en paneermeel. Steek daarna de stukken op satéstokjes.
Schel de aardappelen, laat ze koken en maak er een aardappelpuree van. Bak de groenten in de oven tot ze er goudkleurig uitzien. Meng nadien alles met het tomatenconcentraat, de rode wijn en wat water.
Breng daarna alles aan de kook op een zacht vuurtje gedurende 12 minuten. Voeg het maïszetmeel toe om het geheel wat te binden.
Bak het vlees en de kreeftsbrochettes enkele minuten in olijfolie. Dresseer het bord met de groentesaus, de puree, het vlees en de brochettes.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be