Pitabroodje gevuld met pestoburger en tomaten

Ingrediënten

voor de tomatensalade

  • sjalot
  • olijolie
  • wittewijnazijn
  • 1 handvol koriander
  • 1 teen look

voor de pesto

  • 1 teen look
  • 50 g geraspte Parmezaan
  • 50 g pijnboompitten
  • peper
  • zout

Extra smaak aan je hamburger toevoegen, dat doe je door er extra ingrediënten aan toe te voegen. Droge pesto – zonder olijfolie - is alvast een smaakbom die je burger tot een hoger niveau tilt.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak droge pesto: doe platte peterselie, parmezaanse kaas, look, pijnboompitten en peper en zout in een blender.

  2. Zo bekom je een droge pesto omdat er geen olijfolie aan toegevoegd werd.

  3. Meng dit onder het lamsgehakt.

  4. Kneed dit goed door elkaar en maak er hamburgers van.

  5. Bak ze daarna lekker bruin op de barbecue.

  6. Voor de tomatensalsa pel je de tomaten, snij je die in 4, verwijder je de pitjes en snij je ze in blokjes.

  7. Doe de tomatenbrunoise in een kom en kruid ze met een klein teentje geperste look, olijfolie, een likje azijn, peper en zout en een handje vol gehakte koriander.

  8. Snij het hoedje af van het pitabroodje, verwarm het even op de grill en vul het met onze pestoburger en de tomatensalsa.

0
Nog geen stemmen