Tonijnsteak met basilicum-limoensorbet

Ingrediënten

  • 1 pakje notensla
  • 1 bussel basilicum
  • 3 limoenen
  • 5 dl suikersiroop
  • fleur de sel
  • peper
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Doe de suikersiroop in de blender. Voeg de basilicum en de geperste limoenen toe en mix goed. Passeer door een zeef, draai in de ijsmachine tot sorbet of plaats gewoon in de diepvries en ga regelmatig roeren.

  2. Kruid de tonijn met peper , fleur de sel en enkele druppels olijfolie. Bak aan op de grill, draai na een tijdje een kwartslag, zodat er een mooi ruitjespatroon ontstaat. De salade was je, snij je wat fijn en schik je op het bord. Serveer de steak met een bolletje sorbet en de salade. Op het einde kan je nog afwerken met wat fleur de sel.

0
Nog geen stemmen