Vanillesoufflé

Ingrediënten

  • ½ l melk
  • 1 vanillestokje
  • 40 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 8 el melk
  • 3 eierdooiers (losgeklopt)
  • 3 eiwitten
  • 150 gr suiker
  • snuifje zout
  • boter (voor het invetten)
  • souffléschaaltjes
  • poedersuiker (afwerking)
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Snijd het vanillestokje in de lengte open, schraap het merg eruit en roer dit door de melk. Leg ook het vanillestokje erin en breng de melk aan de kook. Laat op een laag vuur enkele minuten trekken. Verwijder het vanillestokje uit de melk.

  2. Smelt de boter, voeg de bloem in één keer toe en laat dit op zacht een vuur circa 2 minuten garen, ondertussen roerend met een houten lepel.

  3. Roer er in gedeelten de melk en de suiker door tot je een glad mengsel bekomt. Laat dit mengsel tot lauwwarm afkoelen en roer er dan één voor één de losgeklopte eidooiers door (loskloppen met 8 eetlepels melk).

  4. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel ze voorzichtig door het dooiermengsel.

  5. Schenk het soufflémengsel in een ingevette en met suiker bestrooide soufflévorm. Bak de soufflé circa 15 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 180°C. Bestrooi de soufflé na het bakken eventueel dun met poedersuiker en serveer direct.

0
Nog geen stemmen

Dit is een gerecht van Carla Snoeck