De Feestkeuken van Sofie: Mozzarellakroketjes met tzatziki

Ingrediënten

voor de tzatziki

Beginner
10 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Mediterraans

Bereiding

  1. Snijd de blok mozzarella in 30 staafjes; kruid ze met zout en peper. Haal ze door de bloem, schud ze, haal ze dan door de losgeklopte eiwitten en, ten slotte, door het paneermeel. Laat minstens 1 u in de koelkast rusten.

  2. Rasp de komkommer met het grove rooster van de rasp, kruid met zout en laat 20 min in een zeef uitlekken. Pers hem een beetje uit en voeg de yoghurt toe, samen met een goede helft van de gehakte dille, de geperste teentjes knoflook, zout en peper.

  3. Bak de kroketjes goudbruin in de frituurpan, op 180°C. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

  4. Verdeel de tzatziki over glaasjes, voeg de kroketjes toe, werk af met dille en serveer. Tip: bak niet te veel kroketjes tegelijk, zo vermijd je dat de temperatuur van de olie plots zakt, en het resultaat minder krokant is. 

0
Nog geen stemmen