Bananenbrood en sapje van rabarber, koolrabi en appel

Ingrediënten

  • 1 taartvorm (tulbandvorm, 22cm)

Voor het sapje

Voor het bananenbrood

Taartvorm: Sofie gebruikt een tulbandtaartvorm met diameter 22cm. Je kan natuurlijk altijd een andere ronde of rechthoekige vorm gebruiken.

Opgelet: de duur van het bakken hangt af van de kracht van de oven en de dikte van de cake.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Veganistisch
Gebak

Bereiding

  1. Voor het bananenbrood: weeg alle ingrediënten af.

  2. Pel de bananen en snijd ze in schijfjes. Doe de bananenschijfjes, de rietsuiker, het bakpoeder, de bicarbonaat en het merg van de vanillestok in een kom. Meng onder elkaar. Voeg tijdens het mengen het kokosvet en de zaden en pitten toe. Voeg ook een snuifje zout toe. Meng alles mooi onder elkaar.

  3. Roer de bloem onder het bananenmengsel.

  4. Snijd de chocolade fijn en doe deze bij het deeg.

  5. Vet de bakvorm in met wat arachideolie en doe het deeg in de vorm. Zet het bananenbrood ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven van 185 graden Celsius. Test of de cake gaar is, door met een satéstokje te prikken in het deeg. Kleeft er geen deeg aan, dan is het ok. 

  6. Haal uit de oven. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.

  7. Voor het sapje: snijd de rabarber, de koolrabi en de appels in stukjes. Tip: om het leuk te maken kan je van de rabarber of de koolrabi staafjes snijden. Gebruik die als roerstokjes.

  8. Doe de stukjes in een sapcentrifuge. Giet in een tas of glas en werk af met de roerstokjes.

0

Nog geen stemmen