Carpaccio van red meat radijzen met yoghurtdressing en kerstomaatjes

Ingrediënten

voor de radijzen

voor de dressing

voor de croutons

  • boter
  • enkele snedes zuurdesembrood
  • peper
  • zout

voor de afwerking

De zwangere Min Hee mag geen rauw vlees eten, dus maakt Sofie voor haar een veggie carpaccio. Vleesvrij, vegetarisch, maar wat een mooi bordje! Hiermee kun je zeker uitpakken tijdens de feestdagen. Als voorgerecht of sharing dish. Smakelijk!

Bereiding

  1. Snij de radijzen in dunne schijven. Dit gaat het snelste met een mandoline. Borstel in met sushi-azijn. Kruid met peper en grof zout en leg op een bord. Bewaar koud.

  2. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette in een hoge maatbeker. Mix met de staafmixer tot een homogene dressing. Proef en kruid af naar smaak.

  3. Snij voor de croutons het zuurdesembrood in blokjes. 

  4. Smelt boter in een antikleefpan. Bak de croutons in de gesmolten boter krokant. Kruid met peper en zout. Laat uitlekken op keukenpapier.

  5. Bereid de garnituren voor. Leg de kerstomaatjes in een ovenschaal. Voeg olie, peper, zout, zeste van appelsien en citroentijm toe. Pof 4 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.

  6. Neem het bord met de fijngesneden radijzen. Dresseer met fijngesneden kropsla, artisjokharten in 2 gesneden, gepofte tomaatjes, enkele krullen Parmezaanse kaas. Werk af met geroosterde pijnboompitten, gebakken uitjes, croutons en fijngesneden basilicum. Besprenkel met de dressing. Smakelijk.

5
Average: 5 (1 vote)