Steak tartaar met langoustine van Meat & Griet

Ingrediënten

voor de rundstartaar

voor de langoustines

Voor de mierikswortelmayonaise

Bij Meat & Griet, één van de pop-uprestaurants in Kortrijk gaan ze voor surf en turf. Land en zee op één bord met andere woorden. Hier combineren ze tartaar met langoustines. Heerlijk.

Tip: maak het in een kleine versie, doe in een glaasje en je hebt een heerlijk hapje.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans

Bereiding

  1. Snij vlees in reepjes en dan in blokjes, in tartaar dus.

  2. Snij sjalot en augurk fijn.

  3. Meng tartaar met sjalot, augurk, pezo, mayonaise, tabasco, eigeel, worchestersaus, olijfolie, mosterd.

  4. Meng mayonaise met mierikswortelpasta en cayennepeper. Zeven en spuitflesje.

  5. Pel en ontdarm de langoustines.

  6. Bak ze kort in vetstof. Kruid met peper en zout.

  7. Duw de tartaar in een ring. Werk af met mosterdcress, radijsjes en appelkappers.

0
Nog geen stemmen

banner Solo