Chocolade en quinoapudding met verse kokos en amandelen

Ingrediënten

  • 1 verse kokosnoot

Voor de quinoa

voor de pudding

voor de amandelen

Sofie Dumont en Kim Clijsters maken samen een glutenvrij én lekker dessertje.

Gevorderde
4 personen
Meer dan 90 minuten
Glutenvrij
Dessert

Bereiding

  1. Zet de quinoa op met melk. Schraap het merg uit de vanillestok en voeg toe aan de melk. Voeg ook de vanillestok zelf en twee eetlepels rijstsiroop toe. Laat 20 minuten sudderen op een laag vuurtje.

  2. Voeg de maizena toe aan de suiker. Roer los met wat melk.

  3. Warm de rest van de melk op.

  4. Smelt de chocolade in de melk. Voeg de maïzena toe. Roer stevig door tot het begint te koken. 

  5. Maak gaatjes in de kokosnoten en giet het sap eruit. 

  6. Breek de kokosnoot in stukken. Lepel het vruchtvlees uit de noot. Snij fijn. 

  7. Haal de vanillestok uit de quinoa en giet de quinoa in potjes. 

  8. Laat goed afkoelen.

  9. Rooster de amandelen met wat kaneel en suiker in de oven.

  10. Giet de pudding op de quinoa. Werk af met amandelen en kokosschilfers.

0

Nog geen stemmen