Chocolade frangipane cupcakes
Ingrediënten
-
1 snuifje zout
-
100 g boter
-
25 g Griekse yoghurt
-
120 g bloemsuiker
-
130 g amandelpoeder
-
2 eieren
-
20 g vanille puddingpoeder
-
20 g speltbloem
-
1 el cacaopoeder (ongezoet)
-
100 g amandelschilfers
-
1 el eiwit
-
20 g witte suiker
Bereiding
Meng boter met bloemsuiker en Griekse yoghurt. Snij een vanillestok open en voeg het merg bij de boter.
Voeg een snuifje zout toe. Klop tot een homogeen mengsel.
Doe het amandelpoeder erbij. Roer er nu één voor één het eitje onder. Voeg ook de bloem en puddingpoeder toe en meng goed.
Doe de helft van het beslag in een mengkom. Meng hier het cacaopoeder onder.
Doe zowel het vanillebeslag als het chocoladebeslag in spuitzakken.
Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de cupcakevormpjes over een bakplaat.
Spuit er wat chocoladebeslag in en vervolgens wat vanillebeslag. Eindig naar wens met chocoladebeslag.
Meng de amandelschilfers met suiker en eiwit zodat het een beetje kleeft. Verdeel een beetje over elke cupcake.
Plaats de plaat 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster.
Voor de chocomelk: smelt 200g donkere chocolade in 1l melk. Voeg ook een vanillestok toe. Roer tot de chocolade is opgelost.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be