Gegrilde tournedos met cheddar en bonenragout

Ingrediënten

Voor de ragout

Voor de bonen

  • 200 g gedroogde rode bonen
  • 400 g water
  • 1 teen look
  • peper
  • zout
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier

Elke donderdag trekt Sofie met haar gast op reis. Deze keer trekt ze met Alex Callier naar Italië. Ze grillt een heerlijk stukje tournedos of filet pur en serveert het met kaas en ragout. Bizar? Helemaal niet en zeker het proberen waard. 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Zuid-Amerikaans

Bereiding

  1. Gril de paprika in de hete oven tot ze bijna zwart zien. Doe ze in een kom en bedek met plastic folie. Laat even staan. 

  2. Spoel de bonen en laat 40 minuten op laag vuurtje garen in dubbel zoveel water met een teentje look, laurier, tijm, peper en zout.  

  3. Was en snij de prei en wortel in kleine stukjes. 

  4. Plet een teentje look en hak fijn. Snij een ajuin fijn. 

  5. Stoof de ajuin en look aan in wat olijfolie. Voeg de wortel en prei toe. Stoof aan. 

  6. Voeg de bonen toe aan de groenten. Zet onder in kippenbouillon.

  7. Pel de paprika en snij in blokjes. Voeg de fijngesneden paprika toe aan de groenten. Voeg ook een takje marjolein toe. Laat verder pruttelen.

  8. Doe een scheutje olijfolie in de pan. Kruid de tournedos met peper en zout. Bak het vlees in de pan.

  9. Bedek met een sneetje cheddar.  Zet heel kort onder de grill. 

  10. Voeg wat zeste van sinaasappel toe aan de bonen. Hak peterselie fijn en meng onder de bonen.

  11. Serveer het vlees met de bonen en rucola. Werk het bord af met de parmezaan.

0

Nog geen stemmen