Gegrilde rundtournedos met tomatenboter en zure room
Ingrediënten
-
4 rundtournedos
-
4 kl zure room
Voor de tomatenboter
-
250 g boter
-
4 el ketchup
-
1 el bieslook
-
1 el dragon
-
1 takje tijm
-
1 el worcestershiresaus
-
½ el Tabasco
voor de marinade
-
1 flesje Leffe
-
2 el worcestershiresaus
-
2 el olijfolie
-
4 el honing
-
1 el gedroogde tijm
-
1 el rietsuiker
-
1 el venkelzaad
voor de aardappelen
Voor de tomaten in zoetzure saus
-
100 g suiker
-
300 g azijn
-
300 g sinaasappelsap
-
150 g water
-
8 tomaten
Bereiding
Maak de tomatenboter. Laat de boter op kamertemperatuur komen en meng deze met de ketchup. Hak de kruiden zoals bieslook, dragon, tijm fijn. Voeg samen met de worcestershiresaus en tabasco toe aan de boter. Rol in aluminiumfolie en laat opstijven in de koelkast.
Voor de marinade: laat de Leffe even opkoken en voeg vervolgens worcestershiresaus, olijfolie, honing, tijm, rietsuiker, venkelzaad en peper en zout toe. Laat de marinade afkoelen, giet over het rundsvlees en laat 2 uur marineren.
Snijd de aardappelen in twee stukken, steek een klein ringetje in de aardappel en snijd een schijfje af zodat je een champignon bekomt. Verwarm het ganzenvet, voeg wat tijm en look toe en laat de aardappelen rustig garen op 90°C gedurende 1 uur.
Voor de tomaten in zoetzure saus: laat suiker, azijn, sinaasappelsap en water even opkoken en laat daarna afkoelen. Overgiet hiermee de in gelijke stukjes gesneden tomaatjes.
Gaar het vlees in de grillpan aan beide zijden.
Verdeel het stukje rundsvlees in gelijke sneetjes, werk af met de tomatenboter en de zure room. Schik er de aardappeltjes en de tomaatjes bij en werk af met wat groene kruiden.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be