Inktvisringen met tartaarsaus van Sofie Dumont

Ingrediënten

voor de tartaarsaus

om te paneren

Als aperitiefhapje of voorgerecht, verse inktvisringen zijn altijd lekker! Sofie toont je hoe je een inktvis kuist en snijdt. Met heerlijke tartaarsaus heb je een zalig gerechtje!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1.   

  2. Kuis de inktvis. Snij het hoofd en de tentakels van het dier. Haal het kraakbeen uit de inktvis. Verwijder ook het vlies. 

  3. Tip: De tentakels kan je opbakken met wat look of frituren. 

  4. Spoel de inktvis in veel water tot het proper is. 

  5. Snij in ringen van 1 centimeter breed. 

  6. Dep ze droog en leg opzij. 

  7. Maak nu eerst de tartaarsaus. 

  8. Doe twee eidooiers in een kom. Kruid met peper en zout. Voeg het sap van een citroen en een eetlepel mosterd toe. Klop los. 

  9. Blijf kloppen en voeg zeer langzaam arachide-olie toe. Blijf kloppen tot je een dikke mayonaise hebt. 

  10. Pel en snij een ajuin fijn. Hak een halve bot peterselie fijn. Snij zowel de grote als kleine augurken fijn. 

  11. Meng de mayonaise met de ajuin, peterselie, augurken en kappertjes. Kruid bij met peper en zout. 

  12. Snij de tomaatjes fijn. 

  13. Kruid de ringen met peper en zout. Vul drie kommen of schalen met bloem, eiwit en panko. Haal de ringen door deze drie schalen. Dus eerst door de bloem, daarna het eiwit en tenslotte de panko. 

  14. Laat de ringen niet te lang liggen. Verwarm de frituur op 180 graden. 

  15. Frituur de ringen krokant twee tot vier minuten afhankelijk van de dikte. Frituur ze zeker niet te lang, anders worden ze taai. 

  16. Snij een citroen in partjes. 

  17. Laat de ringen uitlekken op keukenpapier.  

  18. Serveer de ringen met een citroenpartje, tartaarsaus en tomaatjes. 

0

Nog geen stemmen