Risotto met zeevruchten van Sofie Dumont
Ingrediënten
-
150 g pijlinktvis
-
2 tentakels van octopus
-
150 g gepelde roze garnalen
-
2 eetl olijfolie
-
1 pot platte peterselie
Voor de risotto
-
400 g risottorijst bv Arborio
-
1 liter visfumet
-
2 stengels selder
-
1 sjalot
-
1 teen look
-
1 glaasje droge vermouth
-
peper
-
2 el mascarpone
-
100 g Parmezaan
-
1 glas witte wijn
Voor de mosselen
Bereiding
Warm de visfumet op.
Maak eerst de risotto. Snij een sjalot fijn. Pel en pers de look bij de sjalot. Snij de twee stengels selder fijn.
Stoof de sjalot en look aan in de olijfolie.
Voeg de selder toe. Voeg ook de rijst toe. Stoof kort aan tot alle rijstkorrels blinken.
Blus met een scheut vermouth en een glas witte wijn. Laat het vocht verdampen. Voeg een lepel warme visfumet toe. Blijf roeren. Voeg telkens fumet toe, wanneer het vocht bijna verdampt is. Dit duurt ongeveer twintig minuten.
Bereid de zeevruchten. Zijn de tentakels nog rauw? Kook ze dan eerst gaar. Snij de tentakels in kleine stukjes. Snij de gekuiste pijlinktvis in reepjes.
Maak de mosselen klaar. Snij een stengel selder en een ui fijn. Stoof aan in wat olie. Voeg de gewassen mosselen toe, stoof kort aan. Blus met de witte wijn, kruid met peper en zout, plaats het deksel op de pot en laat drie minuten pruttelen.
Haal de mosselen uit de schelp. Hou de jus en groenten bij.
Rasp 100 gram Parmezaan.
Voeg de mosselen, mosselvocht en groenten toe aan de risotto. Voeg ook de pijlinktvis toe.
Kruid de risotto met peper en zout. Meng de mascarpone onder de risotto.
Meng ook de geraspte Parmezaan en gehakte peterselie onder de risotto.
Voeg op het einde de roze garnalen en tentakels toe. Warm kort op.
Serveer dadelijk!
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be