Instant pomodore en groentensoep

Ingrediënten

  • 1 handvol erwten
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 250 g volkoren pasta
  • 200 g trostomaatjes
  • 2 stengels selder
  • peper
  • zout
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 1 handvol basilicum
  • eventueel paprikapoeder
  • eventueel cayennepeper
  • 1 teen look
  • 200 g paddenstoelen
  • 1 tl oregano
  • eventueel lookpoeder

In Op reis met Zuhal Demir maken Zuhal en Sofie instant pomodore en groentensoep. Neem simpelweg de bokaal mee naar het werk, giet er kokend water in, even roeren en je hebt soep. Hoe gemakkelijk kan het zijn?!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Dop de erwten. Haal ze uit de peul. Verwijder het groen van de venkel. Snij het poepje af. Snij de venkel zeer fijn.

  2. Snij de courgette in sneetjes. Haal door de olijfolie, kruid met peper en zout en grill in een hete pan. Snij ze in twee of vier.

  3. Kook de pasta gaar in een grote pot vol gezouten water. Giet af. Spoel goed onder koud water.

  4. Snij de trostomaatjes in vier.

  5. Snij de selder fijn. Snij basilicum fijn. Pers een teen look fijn.

  6. Doe de tomaatjes in een kom. Meng met tomatenconcentraat. Kruid met peper, oregano, cayennepeper, paprikapoeder en zout. Meng basilicum en look onder de tomaatjes.

  7. Snij de paddenstoelen in vier. Bak in olijfolie. Kruid met lookpoeder, peper en zout.

  8. Afwerking: doe alle ingrediënten (pasta, paddenstoelen, tomatensaus, courgette, selder, venkel en erwten) in een bokaal. Zet er pas het deksel op, als het afgekoeld is. Klaar voor de lunch? Giet er dan kokend water in en roer even los. Smakelijk!

  9. Neem eventueel Parmezaanse kaas mee.

0

Nog geen stemmen