Kalfsniertjes Baugé

Ingrediënten

  • 4 kalfsniertjes met vet
  • 500 gr vastkokende aardappelen
  • 1 sjalot
  • witte wijn
  • room
  • kalfsfond
  • 1 el mosterd
  • 1 matje tuinkers
  • fleur de sel
  • opgelegde dragon
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij de aardappelen in pommes château, kook gaar in gezouten water en giet af. Bak in het vet van de niertjes en kruid met fleur de sel.

  2. Kuis de niertjes, kruid met peper en zout en laat aankleuren in het vet ervan. Eens gekleurd, hou je ze warm onder zilverpapier en giet je het vet af.

  3. Blus de pan van de niertjes met een scheut witte wijn, voeg een gehakte sjalot toe en laat inkoken. Blus vervolgens met de kalfsfond en laat opnieuw inkoken. Werk af met een scheutje room, mosterd en de opgelegde dragon. Laat nog even inkoken en kruid met peper en zout.

  4. Serveer de niertjes met de gebakken patatjes, de baugé saus en versier met tuinkers.

0
Nog geen stemmen