Kalkoensoep

Ingrediƫnten

voor de soep

  • 2 l kippenbouillon
  • restje van een gevulde kalkoen
  • 3 wortelen
  • 1 raap
  • 2 aardappelen
  • 1 venkel

voor de bereide vulling

  • 4 sandwiches
  • restje van de kalkoenvulling
  • 2 th lepel mosterd
  • 1 eierdooier
  • 2 dl olie
  • 1 el azijn
  • lof van venkel
  • 1 rode ui
  • peper en zout
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Soep

Bereiding

  1. Zet de kippenfond op het vuur. Snij van het overschotje van de kalkoen de botjes, de vleugeltjes en de bil en de minder mooie stukjes af. Doe deze in de bouillon. Het vel gooi je weg. Laat alles een kwartiertje opkoken.

  2. Haal de stukjes vlees uit de bouillon. Snij de aardappelen, de wortelen en de raap in stukken en voeg toe aan de bouillon. Snij de venkel in lange reepjes en voeg toe aan de bouillon. Laat sudderen tot de groenten gaar zijn.

  3. Trek de vulling van het vlees van de kalkoen. Het vlees snij je in fijne sneetjes om als afwerking in je soep te leggen.

  4. Voeg de mosterd bij een eidooier. Kruid met peper en zout en giet er straalsgewijs wat olie bij. Snij wat lof van venkel fijn en voeg toe. Snij een rode ui fijn en voeg toe. Doe er een scheut azijn bij en meng alles samen tot een mayonaise. Snij de kalkoenvulling in stukjes en meng die onder de zelfgemaakte mayonaise.

  5. Beleg de sandwiches met de vulling, serveer samen met de soep.

0

Nog geen stemmen