Kersentaart en gin-tonic

Ingrediënten

voor het gistdeeg

voor de vulling

voor de gin tonic

  • gin
  • limoen
  • een takje tijm
  • ijsblokjes

Goed weekend met Thomas Smith. Afsluiten doen Sofie en Thomas met een lekker stukje taart: kersentaart! Daarnaast genieten ze samen van een lekkere gin-tonic.

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Voor het deeg: doe de gist in het koude water en roer tot als alles opgelost is.

  2. Doe de bloem, de boter (belangrijk dat ze koud is), de opgeloste gist, een snuifje zout, een eitje en het rietsuiker in een keukenrobot. Meng alles kort onder elkaar tot dat het deeg een bal vormt.

  3. Kneed het deeg tot een bal en rol het in plastiek folie. Laat het deeg 2 uur rusten.

  4. Voor de vulling. Laat de kersen ontdooien en neem 100 ml van het sap. Doe er een kaneelstokje en een halve eetlepel zeste van een citroen bij. Laat het sap opkoken. 

  5. Haal de kaneelstok er uit. Haal de pan van het vuur.

  6. Meng een eetlepel maizena met een klein beetje sap en voeg dit bij het andere sap. Als het te dik is voeg je nog wat sap toe.

  7. Voeg de kersen bij het sap. Laat het afkoelen.

  8. Strooi wat bloem op het werkblad. Rol het deeg uit tot een cirkel. De cirkel moet iets groter zijn dan je bakvorm.

  9. Leg het deeg in je bakvorm. Duw het mooi aan. Haal het teveel van deeg eraf. Rol hiervoor met een deegrol over de taartvorm. Snij van de resten van het deeg smalle strookjes. 

  10. Vul de taart met de krieken.

  11. Maak de dorure. Meng een dooier met een klein beetje melk. 

  12. Smeer de zijkant van het deeg in met de dorure.

  13. Leg de strookjes deeg over de taartrand. Borstel een beetje in met dorure.

  14. Zet de taart 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius.

  15. Maak nu de Gin Tonic. Doe een beetje gin in een glas, voeg ijsblokjes, een schijfje limoen en een takje tijm toe en vul het glas met tonic.

0
Nog geen stemmen